Allatta! 4.0

”Allatta!” betyder ”Lad os skrive!” og er en skrivekonkurrence, som har været afholdt tre gange før i 2013, 2015 og 2018. Tidligere Allatta!-konkurrencer har affødt grønlandske forfatternavne som Niviaq Korneliussen, Sørine Steenholdt og Pivinnguaq Mørch.  

 

Formål 

·     Allatta! 4.0 har til hensigt at vække skrivelysten hos forfatterspirer, som kan bane vejen for ny litteratur i Grønland. Deltagerne skal udfordres i skrivekunsten, hvor de får sat bestemte parametre op for konkurrencen, blandt andet i forhold til emne, genre og længde. 

·     Allatta! 4.0 skal afspejle vores kultur og samfund og dokumentere den tid, vi lever i lige nu. Hvordan tænker unge og voksne i dag, og hvordan fortolker de den traditionelle fortællekultur i en nutidig kontekst? 

·     Allatta! 4.0 skal dokumentere det grønlandske samfund ”indefra” og ud. På den måde bliver litteraturen om os selv fra os selv. 

·     Allatta! 4.0 skal være en del af en større proces med at skriftliggøre en mundtlig tradition for fortællinger, således at den bliver tilgængelig for et bredere ikke-grønlandsk publikum. 

·     Allatta! 4.0 skal udbrede kendskabet til grønlandsk og inuitisk kultur og tro. 

·     Allatta! 4.0 skal sætte fokus på behovet for varige initiativer for udvikling af forfatterpotentiale i Grønland. 

 

Allatta! 4.0 er en unik mulighed for at fremelske og dyrke et forfatterpotentiale, som allerede er til stede i Grønland. Grønlandsk mundtlig fortælletradition står stadig stærkt i befolkningen, og Allatta! 4.0 fokuserer på at understøtte overgangen fra mundtlig fortællekultur til skriftlig. Derfor har vi valgt et tema, der tager udgangspunkt i en stærk, grønlandsk tradition for uhyggelige fortællinger. I projektet ligger en kompetenceopbygning og -vedligeholdelse af litterære talenter, som skal komme det grønlandske litterære miljø til gode på langt sigt. Samtidig tilbyder projektet et talerør for grønlandske stemmer og en mulighed for at dele arktiske perspektiver med resten af Norden og Arktis. 

 

 

Projektet ejes af NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening). Sidstnævnte har en solid indsigt og erfaring med det litterære miljø i Grønland. Projektledelsen ligger hos NAPA. 

Del

Andre projekter
Projektleder, Malin Corlin
En god omgang farvel og tak!

Malin Corlin, som har arbejdet på NAPA i omkring 2,5 år nu, tager et skridt væk og starter et nyt liv. Hun skal nemlig flytte til Bornholm sammen med familien, og forlader derfor NAPA i slutningen af maj. Så vi siger farvel og tak, for

Læs mere »
En gruppe unge musikere på scenen i lilla lys
Nordens unge musikere

GFD Collective, en samling af forskellige musikere fra henholdsvis Grønland, Færøerne og Danmark fik afholdt workshops og koncerter i Grønland i slutningen af 2021. Deres mål? At vække opmærksomhed og interesse for nordens individuelle kulturer, identiteter og sprog igennem den musik som de laver i

Læs mere »
Grønlandske samtaler i Norden: Film

Filmproducer Pipaluk K. Jørgensen og filmskaber Marc Fussing Rosbach debatterer forholdene om filmfolk i Grønland. Lyt eller se samtalen.   NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. I dette afsnit taler vi med filmproducer Pipaluk K. Jørgensen og filmskaber Marc Fussing Rosbach.  

Læs mere »