
Er du mellem 18 og 30 år? Kan du forestille dig, at du arbejder på en gård i Island, i et cafeteria i Norge eller som receptionist på Færøerne? Eller måske som fotoguide i finsk Lapland? Med Nordjobb kan du søge sæsonjob i hele Norden.
Nordjobb er en fantastisk måde at få erhvervserfaring og lære om nabolandene. Mens du arbejder med Nordjobb, vil du opleve, hvordan det er at bo i et andet nordisk land. I 40 år, lige siden 1985, har Nordjobb leveret sæsonjob til over 30.000 unge i alt!
Siden år 2004 har 42 unge fra Grønland rejst til andre nordiske lande for at arbejde. De har været på for eksempel Færøerne, Danmark, Finland og Norge. Indtil videre for år 2025 er der 2 personer på vej til Finland og Færøerne – og der er plads til flere! NAPA hjælper Nordjobbarer fra Grønland med at tage til andre nordiske lande med en rejsestøtte på 3.000 DKK.
Programleder Bo Nylander fra Nordjobb.org opfordrer grønlandske unge til at søge:
“Nordjobb har gjort det let for unge grønlændere at rejse, arbejde og opleve resten af Norden i over 40 år. Vi hjælper med overnatning, navigere i bureaukrati og sørge for, at dit første job i udlandet er sjovt og spændende.”
Du kan søge, hvis du er statsborger i et nordisk eller EU-land, mellem 18 og 30 år og har tilfredsstillende kundskaber i svensk, norsk eller dansk. Nordjobb hjælper dig med at finde et sæsonjob i et andet nordisk land, finde bolig, spændende kultur- og fritidstilbud og hjælp til at oprette personnummer, skattekort og bankkonto.
NAPA, Nordisk Institut i Grønland råder også til at huske på, at det er godt at tage sig god tid til forberedelserne. For eksempel tager det tid og forberedelse at få et pas til at rejse til andre nordiske lande.
Info Norden, en informationstjeneste under Nordisk Ministerråd, kan også hjælpe dig med alle mulige spørgsmål vedrørende flytning til et andet nordisk land. Læs mere om Info Norden.
Andre nyheder

”De-arctification” i Nordisk kunst
En kunstnerisk arktisk dialog om ”De-arctification” i forbindelse med en fejring af Laplandsk Kunstnersammenslutnings 30 års jubilæum. Et projekt med titlen De-arctification i Nordisk kunst afvikles i Galleria Lainaamo i Rovaniemi i Finland dagene 11.-13. august 2021. Der vil være workshop, artists talks, en guidet

Nordiske strygere i Grønland
Den nordiske strygergruppe Unison Strings har lavet workshops for børn og unge og spillet koncerter i Grønland Siden 2014 har den internordiske klassiske strygerfestival, Unison Strings Festival – Greenland, hvert år inviteret strygerelever og professionelle strygere fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark til 10 intense

Unge talenter slipper deres potentialer løs for at få innovative idéer i Grønland
I en uge var 200 unge sammen i Nuuk for at komme med innovative løsninger på udfordringer, vi oplever her i Arktis. Spøgelsesgarn, der ligger på bunden og fisker videre, og aldrig bliver samlet op. Mangel på lokale uddannelsesmuligheder. Lange distancer mellem byer og bygder.

Et resilient Arktis starter med en resilient digital infrastruktur
Digital Arctic Futures-konferencen satte fokus på fremtidens internet i Grønland og Arktis. Internettet er blevet en uundværlig del af hverdagen i Arktis. Det bruges til alt fra kortbetaling og e-boks, til Netflix, jagtbeviser og debat på Facebook. Men i takt med at afhængigheden stiger, vokser