Arctic Winter Games Kulturprogram

Arctic Winter Games er et mødested for folkene i Arktis. Det gælder både indenfor idræt men bestemt også indenfor kultur. Hvert af de deltagende folk bidrager med et kulturprogram, hvor unge præsenterer en kulturel performance. NAPA har i mange år haft æren af at organisere det grønlandske kulturbidrag til Arctic Winter Games. NAPA rekrutterer 3-6 unge, og giver dem rammerne til at lave en performance med udgangspunkt i deres ønsker og grønlandsk kultur. Det sker naturligvis med Grønlandsk kunstnerisk ledelse.  

 

De unge skaber sammen både en performance og et workshop-program, som bruges til at skabe kulturel dialog med de andre deltagere. 

 

Til Arctic Winter Games 2024 er det lykkedes også at finde finansiering fra det nordiske Volt-program, så de unge også kan præsentere deres performance og lave kulturudveksling med unge i både Island og Færøerne.  

 

Arctic Winter Games har deltagelse af: 

 

  • Alaska
  • Alberta North 
  • Grønland
  • Northwest Terrietories
  • Nunavik-Quebec
  • Nunavut
  • Sápmi
  • Yokon 

 

I 2024 foregår Arctic Winter Games i Alaska. Se mere på www.awg2024.org  

 

NAPA samarbejder med Grønlands Idrætsforbund –GIF og Nunatta Isiginnaartitsisarfia –NUIS, Nordens Hus i Island og Nordens hus på Færøerne. NAPA modtager støtte fra de grønlandske Tips- og Lottomidler, Nuuk Lokaludvalg, Grønlands Kulturfond og Sermeq Puljen. GIF bidrager via tilskud fra Departement for Kultur, Uddannelse, Idræt og Kirke med støtte til de unges rejse til Alaska. Og VOLT-programmet støtter aktiviteterne i Norden. 

Andre projekter
FREMME ARKTISK VIDEN OG FORSTÅELSE

Projektet har til formål at udvikle en fælles forståelse af økonomiske, sociale, politiske og miljømæssige spørgsmål i Arktis. Mere konkret ønsker projektet at udvide arbejdet i Arctic Yearbook, en international, peer-reviewed og open access publikation som en måde at styrke og opbygge et fælles grundlag

Læs mere »
Ny undervisningsbog om lov og demokrati

Nuuk Kunstmuseum og kunstner Stine Marie Jacobsen har udgivet en undervisningsbog om lov og demokrati under projektet Law Shifters. Law Shifters er et kunstprojekt målrettet børn og unge af kunstner Stine Marie Jacobsen. I 2019 var projektet på Nuuk Kunstmuseum. Law Shifters har gennem de

Læs mere »