Tang i vandkanten på en strand i Norden

Ansøgningsmodul til Arktisk Samarbejdsprogram lanceret!

NAPA og Ilisimatusarfik har fået lanceret hjemmesiden og ansøgningsmodulet til det Arktiske Samarbejdsprogram, efter Grønland overtog ansvaret for forvaltningen af puljen. Dermed kan projekter med fokus på bæredygtig udvikling i Arktis nu se frem til muligheden for at ansøge til puljen.

Siden den endelige beslutning om, at Grønland overtager forvaltningen af Arktisk Samarbejdsprogram den 2. november, har NAPA og Ilisimatusarfik arbejdet på højtryk for at færdiggøre hjemmesiden og ansøgningsmodulet.

Det er derfor med stor tilfredshed, og en grad af spænding, at de nu meddeler, at begge dele lanceres i dag, 1. december. Lanceringen sker 2,5 måned før ansøgningsfristen til puljen, den 15. februar.

NAPA og Ilisimatusarfik glæder sig til det tætte samarbejde, som de kommer til at have i forbindelse med forvaltningen af puljen, herunder at modtage og evaluere ansøgningerne, inden den endelige beslutning om bevilling tages af Nordisk Rådgivningskomité for Arktis.

Hjemmesiden kan du finde under NAPAs egen hjemmeside. 

Ansøgningsmodulet til Arktisk Samarbejdsprogram kan du finde her.

Andet nyt
Nu kan du igen søge støtte til arktiske projekter

Hvert år uddeler Nordisk Ministerråd 7,3 mio. kr. til projekter i Arktisk samarbejdsprogram. Fokus er, at projekterne skal fremme et bæredygtigt Arktis.  Ansøgningsrunden for 2024 er nu åben. Det er muligt at søge frem til 15. februar. NAPA og Ilisimatusarfik administrerer programmet.  Arktisk Samarbejdsprogram har

Læs mere »
Peter Olsen, Naalakkersuisoq for Kultur
Grønlandske kultursamtaler i Norden: Kulturpolitik

Det er en målsætning at forbedre forholdene for kunstnere, men kan ikke imødekomme alle ønsker om større bevillinger, fortæller kulturminister, Peter Olsen. Lyt eller se samtalen. NAPA har i de sidste par uger udgivet Grønlandske samtaler i Norden i samarbejde med kunst- og kulturaktører i

Læs mere »