NAPA i Sisimiut

Sisimiut er en by på den grønlandske vestkyst med omkring 
5.500 indbyggere. Byen huser et af Grønlands fire gymnasier, samt videregående uddannelser under KTI og DTU. Det er derfor en ung by, der summer af liv og kultur. 

 

Der er et stort kulturudbud i Sisimiut med bl.a. musikskole, billedskole og kulturhus. Det var derfor oplagt at besøge byen, tale med de unge og mødes med kulturaktører. 

 

På skolen

I november 2020 tog hele NAPA til Sisimiut, hvor vi fik lov at holde et oplæg om fremtidsdrømme for hele ældstetrinnet på Naluunguarfiup Atuarfia, hvor vi fik testet både teknisk tålmodighed og at holde koncentrationen fanget hos 90 teenagere. Men de unge var overraskende overbærende med vores fumlerier og deltog engageret undervejs.

Billeder fra Drømmeworkshop i Sisimiut udstillet på NAPAs kontor i Nuuk
Kulturhuset og drømmeworkshop

Kulturhuset Taseralik danner rammen for mange kulturelle aktiviteter i byen – vi var eksempelvis til Åben Scene fredag aften, hvor alle som havde lyst kunne indtage scenen og give et nummer. 

Derudover huser kulturhuset ofte spændende udstillinger af grønlandske kunstnere, og mens vi var i byen lagde Taseralik dertil hus til vores Drømmeworkshop med kunstneren Gudrun Hasle. 

Omkring 25 unge mennesker lagde vejen forbi en søndag eftermiddag for at male deres drømme i nuancer af blå. Værkerne hænger i dag udstillet på NAPAs kontor i Nuuk. Se billedet til ovenfor.

Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA rejser ud i Grønland

Der er ikke nok som kender til NAPA, hvad vi laver og mulighederne i det nordiske samarbejde. Derfor har vi valgt at bruge vores rejsebudget internt i Grønland dette efterår, for at blive bekendt med kulturaktører, både unge og voksne, i hele Grønland. Vi har

Read More »

Hvem har vi nået:

Skoler: 17

Elever: 346

Lærere: 118

Kulturaktører: 17

Tamassa: 39

Byer og bygder: 36/71

 

Antal byer og bygder er fundet på Grønlands Statistik.

Foto af Reinhard Pantke - Visit Greenland
Foto af Aningaaq Rosing Carlsen - Visit Greenland