Billede: Det blev Gammeqarfik Skole i Aasiaat, der løb med både konkurrencens hovedpræmie og med NAPAs særpris for den mest innovative kulturidé. Det sikrer dem et bidrag til klassekassen. Ideen var et originalt brætspil baseret på grønlandsk kulturarv.  

Unges innovation i kulturlivet

NAPA støtter social, kulturel og økonomisk bæredygtighed i kulturlivet. Vi har et særligt fokus på børn og unge. Derfor har NAPA samarbejdet med Fonden for Entreprenørskab om et forløb, hvor alle skoleklasser i 8. – 10. klasse arbejder med innovation.  

NAPA og Fonden for Entreprenørskab udviklede sammen undervisningsmaterialet NEXT LEVEL – Kultur og Sprog, der var en drejebog for at bruge kultur og sprog til at skabe kulturel og økonomisk værdi.  

I november 2023 var der en stor finalebegivenhed i Ilulissat, hvor et hold fra hver af de grønlandske skoler konkurrerede om at præsentere de bedste ideer.  

Andre projekter
Nordisk Kulturkontakt, Helsinki
Søg støtte til dit nordiske projekt

Mulighederne for at få støtte til kulturprojekter i Norden er mange. NAPA’s Kulturstøtteprogram er én af dem, men der er mange andre. Flere puljer kan søges via Nordisk Kulturkontakt, som er en nordisk kulturinstitution i Helsingfors i Finland Nordisk Kulturkontakt administrerer Nordisk Ministerråds støtteprogram for

Læs mere »
Det er mere end kroner og ører

Nuuk International Film Festival rundede af den 18. september, efter fire dages underholdning i form af spillefilm og kortfilm fra verden over. For branchekoordinator Emile Hertling Péronard er det også en garanti for, at han kommer hjem til Nuuk i hvert fald én gang årligt.

Læs mere »
en kop kaffe på rækværket med udsigt over havet
En perle i det kolde Nord

Kullorsuaq bød ikke blot på solskin og godt vejr, men også ambitioner og aktivitet, da NAPAs udsendte nåede bygden den 1. september. Det summer af liv, og de lokale smiler og hilser, når vi passerer dem på Kullorsuaqs veje. I bygdens centrum er de i

Læs mere »