Vi er Vestnorden

Vi er Vestnorden

I samarbejde med Norden i Skolen, Nordens Hus i Reykjavik samt Nordens Hus på Færøerne står vi bag projektet “Vi er Vestnorden“. 

 

“Vi er Vestnorden” er et undervisningsforløb for 7.-10. klasse, som fokuserer på hvad sproget betyder for vores identitet. Materialet henvender sig primært til elever og lærere i de tre vestnordiske lande Island, Færøerne og Grønland, men kan også benyttes i de andre nordiske lande. 

 

Sigtet med forløbet er at få de unge til at reflektere over dels deres nationale og regionale identitet, dels deres personlige identitet. 

 

Projektet blev lanceret i forbindelse med Vestnordisk dag 2020, og planen er at udvide med et fællesnordisk forløb i 2021. 

Nuuk Nordisk Kulturfestival

Nuuk Nordisk Kulturfestival er en ugelang fejring af kunst og kultur i alle afskygninger – langt fra hjertet af Norden, men tæt på hjertet af det nordiske samarbejde. Siden 2015 har Nuuk Nordisk Kulturfestival været med til at sætte standarden for, hvor langt kunst og kultur kan komme inden for det nordiske samarbejde.

Læs mere »
kort over Grønland med kontaktpersoner i de enkelte byer
NAPAs inforejser

NAPAs inforejser Vi har i mange år tænkt, at kunstnere og kulturaktører kendte NAPA rundt omkring i landet, og de, der havde brug for hjælpen, søgte den. I sommeren 2020 fik vi dog muligheden for at komme med på en oplysningsrejse arrangeret af Center for

Læs mere »
(N)ORD podcast
(N)ORD podcast

(N)ORD er vores egen podcast om ord og sprog i Norden. Vi ønsker at bidrage til kendskabet til de nordiske sprog, så vi alle bliver bedre til at tale sammen på tværs af nordiske grænser og kulturer.

Læs mere »