NAPA satte i uge 46 2015 fokus på madspild i samarbejde med Pisiffik og Nuuk Center. Det gjorde vi ved at holde et stort arrangement om madspild i Nuuk Center lørdag d. 15. november. Det var gratis, og alle var inviteret. Her var fokus på madspild, og hvad man som forbruger og privat selv kan gøre for at mindske det.

PROGRAM:

Kl. 11:00 – 11:15            Velkommen v/ NAPA om Think.Eat.Save-udstillingen og v/ konferencier Ane Marie Ottosen

Kl. 11:00 – 13:00          Publikum voksne: Kom med dit bedste råd til at mindske madspild. Publikum børn: Tegn dit flotteste bud på madspild. Mød Politiker og kogebogsforfatter Michael Rosing, som signerer sin bog: Rensdyr – fra fjeld til fad

Kl. 11:15 – 11:35             Afsløring af børneskulpturer v. Lisbeth Karline Poulsen og konferencier Ane Marie Ottosen

Kl. 11:35 – 12:35            Ane Marie skyder kokkedysten i gang

Kl. 12:35 – 12:45           Kåring af vinder i kokkedysten, Krissie Berthelsen Winberg

Kl. 12:45 – 13:00          Publikumspræmier fra Ittu.Net og Michael Rosing til bedste råd og til flotteste tegning fra Legekæden

Kl. 13:00                       Afslutning

På dagen kunne man også tilmelde sig Facebookgruppen ”Stop madspild”, få tips og tricks fra Pisiffik til at mindske madspild i hverdagen samt få opskrifter og inspiration til madlavning med mindre madspild.

I uge 46 besøgte vi alle folkeskoler i Nuuk og arbejdede med de yngste og ældste elever om madspild. Resultatet af dette arbejde kunne ses til hovedarrangementet lørdag d. 15. november, hvor vi afslørede de yngstes mad-skulpturer og de ældste dyster om at blive den bedste madspilds-kok.

Derudover viste vi i hele ugen plakatudstillingen Think.Eat.Save i Nuuk Center. Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem Nordisk Ministerråd og FN og viser 14 nordiske grafikers bud på madspildsproblematikken. Udstillingen Think.Eat.Save vil også blive vist rundt på lokalmuseer i hele landet. Se Turneplan Think_Eat_Save og ThinkEatSave_Katalog med alle de udstillede plakater.

Vinderplakaten fra Think.Eat.Save reklameplakatkonkurrencen lavet af Thordis Claessen fra Island.