16 oktober 2020

For cirka et år siden, startede fotograf Charlotte Lakits et dokumentarprojekt om de unge i Nuuk. Projektet var et oprør mod fordomme om grønlændere og mod en tendens blandt fotografer at foretrække æstetik frem for etik.

“Jeg kommer fra Frankrig og det billede folk har af Grønland i mit hjemland, er langt fra virkeligheden. Det er dramatiseret, romantiseret, altså ikke ærligt. De fleste fotografer kommer herop i kort tid, skyder nogle naturbilleder og snakker ikke med folk.”, fortæller Charlotte Lakits.

Kom og skriv
Charlotte Lakits vil samle 100 portrætter af den nye generation. De skal vise al den mangfoldighed og de ressourcer der findes hos de unge i Nuuk. Skriftlige og fotografiske portrætter - fotograferet af Charlotte og skrevet af de unge selv.

Workshoppen finder sted torsdag den 22. oktober kl. 17-19 i mødelokalet T1 i Katuaq. Op af vindeltrappen tæt på receptionen. 

Har du en historie du gerne vil skrive? Noget du synes er vigtigt at fortælle? Noget du synes folk skal lære om Grønland? Kom og fortæl din historie!

Forfatterne Pivinnguaq Mørch (GL) og Per Bloch (DK) deltager på workshoppen for at hjælpe historierne frem. De vil dele ud af skriveværktøjer og præsentere deres kunstneriske virke, for at motivere deltagerne til selv at skrive. Man vælger selv om man vil skrive på grønlandsk, engelsk eller dansk.

Arrangementet er støttet af Sermeq puljen og NAPA - Nordens Institut i Grønland.

Læs mere om arrangementet på Facebook

Se Charlotte Lakits’ hjemmeside