18 februar 2020

Til marts mødes arktiske atleter endnu engang til Arctic Winter Games, denne gang i Whitehorse, Yukon. NAPA har for ottende gang ansvaret for det kulturelle indslag fra Grønland, som i år er skabt i samarbejde med Nunatta Isiginnaartitsisarfia/Grønlands Nationalteater og Skuespillerskole. Fire af Skuespillerskolens elever har sammen skabt det kunstneriske bidrag, nemlig Aviana Steinbacher, Camilla Ramsøe Mølgaard, Kuka Fleischer og Anna Elionora Rosing.

"Idéen med at lade skuespillereleverne deltage i Arctic Winter Games er både at opbygge deres kompetencer og give dem mulighed for at mødes med andre unge kunstnere fra det cirkumpolare område. De studerende lærer i den her proces, hvordan de selv sætter et skuespil op, så de i fremtiden vil kunne planlægge og udføre kunstneriske indslag, noget som de kan videreføre til andre unge i Grønland i fremtiden," siger lederen af skuespillerskolen Ruth Montgomery-Andersen.

Arctic Winter Games afholdes hvert 2. år for sportstalenter i det arktiske område. Det kulturelle indslag fra hvert land er en stor del af programmet, idet legene også har til formål at hylde arktisk kunst og kultur. 

"For NAPA er det vigtigt at kunne realisere kulturelle udvekslinger mellem Grønland og resten af verden. Vi har set deltagelse i arktiske vinterlege som et vigtigt projekt. I år har vi ønsket at samarbejde med Grønlands Nationalteater og Skuepillerskolen. De driver en fantastisk forretning og er dem, der har den bedste viden og erfaring med grønlandsk scenekunst. Vi er glade og taknemmelige for samarbejdet og håber, at projektet vil resultere i nye netværk, impulser og relevante kulturmøder," siger Sabina Westerholm, der er fungerende direktør for NAPA.

Det kulturelle bidrag bliver vist for offentligheden i Nuuk før afrejsen til Whitehorse.