Hvordan skal vi forstå Grønlands og Danmarks fælles historie?

På mandag den 21. november sætter Grønlands Nationalmuseum og Arkiv i samarbejde med NAPA selve denne historiske sammenhæng på dagsordenen ved et offentligt møde på GUX Nuuk.

Hele Grønland har i de seneste seks uger haft lejlighed til at følge tv-serien ”Rigsfællesskabets Historie” på KNR. Arrangørerne bag mandagens møde benytter nu lejligheden til at invitere til offentlig debat. Målet er et at bidrage til et stadig stærkere grundlag for diskussionen om fremtiden.

Hovedtalere ved mødet er direktør for Grønlands Nationalmuseum og Arkiv, Daniel Thorleifsen, og formanden for Forsoningskommissionen, Josef Therkildsen. Desuden viser journalist og forfatter Martin Breum, der er en af hovedkræfterne bag tv-serien, et kort sammendrag af serien.

De musikalske indslag omfatter Josef Tarrak og Nina Kreutzmann Jørgensen.

Den offentlige debat, der afvikles på grønlandsk, finder sted fra kl. 19 i aulaen på GUX Nuuk, og der er gratis adgang. Der vil være tolkning til dansk. Der vil være kaffe, te og kage. Debatten optages af KNR-TV og bliver transmitteret landsdækkende på et senere tidspunkt.

Pressen er velkommen til at kontakte Daniel Thorleifsen på telefon 342201 for yderligere information.